Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rotsakswrap med asiatisk vändning

Publicerat onsdag 28 januari 2015 kl 08.31
Rotsakswrap med asiatisk vändning. Foto: Sara Nyström
Rotsakswrap med asiatisk vändning. Foto: Sara Nyström

Rotsaker finns i alla de slag och former. Det är lätt att variera och ganska billigt. Kocken Sara Nyström tar dessa primörer till en ny nivå och ger dem en asiatiskt touch.

För 4 wraps 

4 wrap tortillabröd

150 gr palsternacka

150 gr rotselleri

150 gr morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 msk olja

Salt 

Skala och grovriv palsternackan, rotsellerin och moroten och lägg den sedan i en stekpanna. Hacka löken fint och pressa vitlöksklyftorna och tillsätt även dessa till stekpannan. Häll i oljan och stek dem under ca 5-7 minuter, det skall vara lite kärna kvar i grönsakerna. Dra åt sidan och smaka av med salt. 

2 dl crème fraiche alt turkisk yoghurt

0,75 - 1 dl sweet chili sås (beroende på hur het man vill ha den) 

Blanda bara i en skål och smaka av för att få rätt hetta.

Salladsblad

Färsk koriander

Limeklyftor

 Sen är det bara att montera ihop. En tortillawrap i botten, några krispiga salladsblad, ordentligt med rotsaker och toppa med chilicrèmen, strö över ordentligt med koriander och pressa en limeklyfta på det hela. Vik ihop och ät på studs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".