Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fruktsallad med basilika och lime

Publicerat onsdag 11 februari 2015 kl 08.45
Fruktsallad med basilika och lime samt en rostad kokoscreme. Foto: Sara Nyström
Fruktsallad med basilika och lime samt en rostad kokoscreme. Foto: Sara Nyström

Så här i februari när många behöver piggas upp satsar P4 Dalarna Förmiddags kock Sara Nyström på C-vitamin.

Till 4 portioner av C-vitamin

1 1/2 dl kokosflingor

1 1/2 dl turkisk yoghurt

2 msk flytande honung

Heta upp en torr stekpanna och rosta av kokosflingorna så de blir gyllenbrunt rostade, häll över i en bunke och låt dem svalna helt innan yoghurten blandas i. Rör om ordentligt och smaka av med honungen.

4 apelsiner

1 mogen mango

1/2 ananas

2 bananer

1 lime

12 färska basilikablad

2 passionsfrukter

Skala och filéa apelsinerna och limen, lägg upp i en bunke och pressa över apelsinsaften. Skala även mangon, bananen och ananasen och skär dem i tunna skivor. Lägg i dem i bunken och strimla basilikan och vänd ner i frukten. Lägg upp i 4 djupa tallrikar, dela passionsfrukterna och servera en halva på varje tallrik och toppa det hela med en klick med den rostade  kokoscremen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".