Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Idag firar vi med semlor

Publicerat tisdag 17 februari 2015 kl 09.25
"Det ska vara själva bullen, mandelmassan och grädde"
(2:42 min)
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
1 av 4
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
2 av 4
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
3 av 4
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
4 av 4
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio

Det är Fettisdagen i dag och varianterna på semlorna har med åren blivit många. Det finns allt från blåbärssemlor till lakritssemlor, och senast ut var semelwrapen.

Vi gick ut på stan i Ludvika för att fråga hur folket där vill ha sin semla!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".