Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Larm om akrylamid i mat

Publicerat onsdag 24 april 2002 kl 13.45
Det giftiga ämnet akrylamid finns i våra vanligaste livsmedel. Stekt potatis, pommes frites och hårt bröd tillhör det allra farligaste. Enligt forskarna innehåller ett halvt gram potatischips gränsen för vårt maximala dagsintag.
På Hemköp City i Falun räknar inte butikschefen Magnus Graf med att sälja så mycket chips den närmaste tiden. Det är forskare vid Stockholms universitet som har påträffat oroande höga halter av det cancerframkallande ämnet akrylamid i bland annat potatischips. Magnuf Graf på Hemköp i Falun tror att det här kommer att förändra våra matvanor helt. Faluborna tycks dock vara trötta på ständiga larm om cancer. I alla fall om man får döma av de som åt sin lunch på Mc Donalds under onsdagen. Där sålde personalen lika mycket pommes frites som vanligt. Det berättar Mini Lagerberg på Mc Donalds i Falun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".