Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sara Nyström fixar mysig julfrukost

Publicerat onsdag 25 november 2015 kl 08.17
Rostad müsli med apelsin, kanel och hasselnötter Foto: Sveriges Radio
Rostad müsli med apelsin, kanel och hasselnötter Foto: Sveriges Radio

Ofta äter vi samma frukost varje dag utan att klaga. Men nu är det dags att bryta mönstret när vår kock Sara Nyström tipsar om en julig frukost.

Rostad müsli med apelsin, kanel och hasselnötter.

Blir 1,5 liter färdig müsli

5 dl havregryn

2 dl pumpafrön

2 dl bovetekross

2 dl kokosflingor

2 dl hackade hasselnötter

1 dl linfrön

1 dl chia frön

1 dl rapsolja

1 dl flyttande honung

Zest och saft från 2 apelsiner

1 1/2 msk malen kanel

2 krm salt

Blanda allt i en långpanna och blanda ordentligt med hjälp av en slev.

Grädda sedan av i ugnen på 150 grader i ca 35-40 min, under rostningstiden är det viktigt och röra om några gånger. Tag ut den när den är gyllenbrunt och låt den svalna i plåten.

Förvara sedan i en tätslutande burk, håller upp till 3 veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".