Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vad göra när plånboken är mindre och du är hungrig

Publicerat onsdag 13 januari 2016 kl 08.07
Vegetarisk gryta foto: Sveriges Radio
Vegetarisk gryta foto: Sveriges Radio

Nu skall vi inte dra alla över en kam men låt säga att det har varit lite väl öppet i plånboken i december så kanske dagens recept från vår kock Sara Nyström kan passa?

För 4 stora portioner

390 gr krossade tomater = 1 burk

2 hackade gula lökar

3 morötter, grovrivna

3 vitlöksklyftor, pressade

2 tsk chilipulver

1,5 tsk torkad koriander

2 msk spiskummin

3 stänk med cayennepeppar

3 dl vatten

 

Blanda allt i en gryta med lock och koka upp i några minuter på hög värme, sänk värmen och låt sedan chilin sjuda under lock i 45 minuter. Rör sedan om och tillsätt.

2 msk vitvinsvinäger

1,5 tsk salt

5 dl kokta blandande bönor, tex röda kidneybönor, smörbönor, svarta bönor.

Koka upp i några minuter och servera sedan bara som den är med lite bröd, annars gott tillsammans med ris och sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".