Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vårprimörer på tallriken när vår kock lagar italienskt

Publicerat onsdag 20 april 2016 kl 08.20
Öppen primörlasange med citronricotta
Öppen primörlasange med citronricotta Foto: Sveriges Radio

Vår kock Sara Nyström går loss på temat vårprimörer och tänker italienskt. Idag blir det öppen primörlasange med citronricotta.

Till 4 förrätter, en snabb och fräsch pastaförrätt.

75 gr ricotta

1/2 dl creme fraiche

Zest = skal från 1 citron

1 1/2 tsk citronsaft

2 msk hacka gräslök

Salt

Blanda allt i en skål och smaka av med saltet. Låt den sedan stå i kylen tills uppläggningen.

Perfekt och hälla över i en spritspåse för att sedan spritsa ricottacremen på rätten.

200 gr färsk grön sparris

3 vårlökar

100 gr färska sockerärtor

4 msk smör

Salt och svartpeppar

Tvätta primörerna och dela sparrisen på hälften, strimla sockerärtorna och vårlöken. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smöret, när smöret börjar brynas tillsätts alla primörer och får gå med i pannan i 2 minuter, salta och peppra.

4 färska lasangeplattor

Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull och koka lasangeplattorna i 3-4 minuter.

Servera lasangeplattorna direkt på tallrikarna, fördela upp primörerna jämt använd även smöret och ringla över pastaplattan och toppa det hela med citronricottan. Salta och peppra lite extra och servera på studs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".