Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Färskpotatis + jordgubbar = smaskens

Publicerat onsdag 18 maj 2016 kl 08.17
Färskpotatis med jordgubbar och chevre
Färskpotatis med jordgubbar och chevre Foto: Sveriges Radio

Under några veckor ger vår kock Sara Nyström recept på rätter som kan passa till sommar och skolavslutningsmiddagar. Idag blir det färskpotatis med jordgubbar och chevre.

En fräsch och vacker rätt på buffébordet, som är god i bara sig eller ett gott tillbehör till kallskuret såsom lufttorkad skinka eller salami.

200 gr kokad kall färskpotatis

150 gr jordgubbar

100 gr chevre

20-25 st hela basilikablad

Rikligt med svartpeppar ca 8 drag med pepparkvarnen

1 tsk flingsalt

2 msk olivolja

1/2 msk vit balsamvinäger


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".