Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så gör du Sara Nyströms smörgåstårta

Publicerat onsdag 1 juni 2016 kl 09.14
Kock Saras smörgåstårta.
Smarrigaste smörgåstårtan. Foto: Johan Thorén.

Med lite fantasi fixar du festens finaste och enklaste smörgåstårta till gästerna. Här kommer Sara Nyströms recept till sommarens fester.

Dag 1

2 förp färdigbakade halvmåne kakor

Fyllning 1 : 8 hårdkokta hackade ägg

200 gr crabsticks tunt skurna

1 liten rödlök finhackad

1,5 dl majonnäs

3 dl 34% créme fraiche

3 msk hackad dill

2 tsk örtsalt

2 tsk citron

Fyllning 2 : 150 gr tonfisk = 1 burk

1 dl majonnäs

2 dl 34% créme fraiche

2 msk gräslök

2 krm salt

1 tsk citron

1/2 tsk svartpeppar

Blanda ordning de 2 olika fyllningarna i en varsin bunke och börja sedan med två kakor mot varandra på ett stort fat så de bildar en cirkel. Tag sedan hälften av äggfyllningen och bred över kakorna, lägg på 2 nya kakor och sedan tonfiskröran på det, bred ut till kanterna. På med 2 kakor och resterande av äggröran, bred ut i kanterna och toppa det hela med de sista två kakorna. Plasta ordentlig med plastfilm så man riktigt stänger in tårtan och gör den tätt. In i kylen över natten så den får sätta sig ordentlig..

Dag 2

100 gr mjukost

Tag och bred ur mjukosten på toppen av tårtan och lite ner på kanterna, detta gör man för att få garnityret och fastna. Sedan är det bara och gå loss på garnityret. Tex..

Salladsblad för kanterna

Räkor

Kallrökt lax

Tomater

Gurka

Citron


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".