Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Saras recept

Sara bjuder på en klassisk röra med extra touch

Publicerat onsdag 30 november kl 10.48
Hård bröd och skål med sill i en så kallad gubbröra
Kocksaras gubbröra Foto: Sara Nyström

Idag lagar Sara Nyström en ny variant på den klassiska gubbröran, som i det här receptet får tillbehör med krisp och ny smak.

Gubbröra

125 gr matjessill
3 hårdkokta ägg
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
1 liten rödlök
1/2 dl majonnäs
1/2 dl créme fraiche

Finhacka matjessillen fint och likaså ägget och rödlöken.
Lägg allt i en bunke tillsammans med den hackad gräslöken, dillen, majonäsen och cremefraichen. Blanda ordentligt och servera i en skål tillsammans med härligt spisbröd och den citrusrostade anis och fänkålsblandningen.

2 msk hel torkad anis
2 msk hel torkad fänkål
1 msk smör
Skalet från 1 hel citron finrivet
1 tsk flingsalt

Hetta upp en stekpanna på medelhög temperatur och häll i anisen och fänkålen och rosta dem försiktigt. Rör med en stekspade och torrosta dem i pannan i ca 2 minuter. Tillsätt sedan smöret och citronskalet och låt det ligga i pannan i ytterligare 3 minuter. Salta och lägg upp på ett hushållspapper så överflödigt fett rinner av. Servera i en liten skål vid sidan om. Krydda sedan med detta på gubbröran.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.