Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Saras recept

Sara bjuder på en klassisk röra med extra touch

Publicerat onsdag 30 november 2016 kl 10.48
Hård bröd och skål med sill i en så kallad gubbröra
Kocksaras gubbröra Foto: Sara Nyström

Idag lagar Sara Nyström en ny variant på den klassiska gubbröran, som i det här receptet får tillbehör med krisp och ny smak.

Gubbröra

125 gr matjessill
3 hårdkokta ägg
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
1 liten rödlök
1/2 dl majonnäs
1/2 dl créme fraiche

Finhacka matjessillen fint och likaså ägget och rödlöken.
Lägg allt i en bunke tillsammans med den hackad gräslöken, dillen, majonäsen och cremefraichen. Blanda ordentligt och servera i en skål tillsammans med härligt spisbröd och den citrusrostade anis och fänkålsblandningen.

2 msk hel torkad anis
2 msk hel torkad fänkål
1 msk smör
Skalet från 1 hel citron finrivet
1 tsk flingsalt

Hetta upp en stekpanna på medelhög temperatur och häll i anisen och fänkålen och rosta dem försiktigt. Rör med en stekspade och torrosta dem i pannan i ca 2 minuter. Tillsätt sedan smöret och citronskalet och låt det ligga i pannan i ytterligare 3 minuter. Salta och lägg upp på ett hushållspapper så överflödigt fett rinner av. Servera i en liten skål vid sidan om. Krydda sedan med detta på gubbröran.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".