Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Saras recept

Kock-Saras sötsyrliga tillbehör till både skinka och köttbullar

Publicerat onsdag 7 december 2016 kl 10.30
Sötsyrlig chutney till julbordet.
Sötsyrlig chutney till julbordet. Foto: Sara Nyström.

Överraska gästerna vid julbordet med hemmagjord chutney som förhöjer smaken. Den är sötsyrlig och het och passar till både skinka och köttbullar.

200 gr finriven rå rödbeta
1 strimlad rödlök
3 färska apelsiner filéade
3 msk rödvinsvinäger
3 msk vatten
1 msk riven färsk ingefära
Salt och svartpeppar

Blanda ner de rivna rödbetorna i en kastrull med rödlöken, apelsinen, rödvinsvinäger och vattnet.

Koka upp och sänk sedan plattan så det får koka ihop i ca 20 min, tag av från värmen och smaka sedan av med ingefäran, salt och svartpepparn.

Häll upp på en glasburk och förvara den i kylen, servera sedan på julbordet som det lilla extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".