Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gasolen saneras i morron bitti?

Publicerat tisdag 7 maj 2002 kl 15.05
Det mesta tyder på att räddningstjänsten väntar med att pumpa över gasolen från de urspårade vagnarna i Krylbo till tomma vagnar först i morron bitti. Beslut fattas vid 4-tiden i eftermiddag.
Just nu görs en inspektion av de urspårade gasolvagnarna på bangården i Krylbo. Den vagn som lutar mest har stagats upp i väntan på beslut om hur och när saneringen på bangården ska se. Experter på den här typen av sanering har kommit till Krylbo och vid 4-tiden väntas ett besked om hur det fortsatta arbetet ska bedrivas. Överpumpningen väntas ta 3 timmar per vagn i anspråk. Och med tanke på att räddningstjänsten gärna vill ta det säkra för det osäkra och evakuera närområdet under det arbetet så är det troligt att saneringen får vänta till i morron bitti. En eventuell evakuering kan gälla personer som bor inom en radio på 150 meter från olycksplatsen, och det är mest smärtfritt att sätta en sådan i verket när människor är på sina arbetsplatser.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.