Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Stor befolkningsminskning i Bergslagen

Publicerat torsdag 16 maj 2002 kl 06.13
Bergslagsregionen är den region i landet som haft störst folkmängdsminskning under 1990-talet. Befolkningstätheten inom Bergslagsregionen ligger på cirka 17 personer per kvadratkilometer mot 21,5 i Sverige och 117 personer per kvadratkilomter inom hela EU.
Det är intresseföreningen Bergslaget som tagit fram statistiken inför diskussionerna om hur pengarna i EUs strukturfonder ska användas i framtiden. 30 kommuner och fem landsting är medlemmar i Bergslaget, bland annat ingår tio dalakommuner och landstinget Dalarna, och föreningens ändamål är att främja Bergslagsregionens utveckling genom informations- och påverkansinsatser. En aktuell fråga just nu är hur pengarna i EUs strukturfonder ämnade för regioner med stagnerande näringsliv ska användas efter år 2006 när unionen förmodligen utökas med nya medlemmar från central- och östeuropa.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.