Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dalarna i spetsen för miljöarbete

Publicerat onsdag 5 juni 2002 kl 16.11
De som vill sälja varor och tjänster till offentliga sektorn i Dalarna måste vara miljövänliga. I ett gemensamt manifest idag på Världsmiljödagen förbinder sig den offentliga sektorn att ställa miljökrav i sina upphandlingar.
- Det ligger en oerhörd kraft i att man tillsammans gör en sådan här markering, säger Eva Kungsmark, ordförande i Länsstrategirådets grupp för hållbar utveckling, HUT-gruppen. Manifestet är ett led i arbetet att bli ett föregångslän i landet när det gäller omställning till ekologiskt hållbar utveckling. Dalarna är utsett till pilotlän i landet när det gäller miljö, och det här är något helt unikt i Sverige. Varje år omsätts minst tre miljarder kronor i länets upphandlingar. De som skrivit under manifestet hittills är: Avesta kommun Falu kommun Borlänge kommun Gagnefs kommun Hedemora kommun Leksands kommun Orsa kommun Säters kommun Kopparstaden AB Borlänge Energi AB Högskolan Dalarna Stora Tunabygden AB Försäkringskassan Dalarna Länsarbetsnämnden i Dalarnas län Landstinget Dalarna Länstyrelsen Dalarna Landstingsfastigheter Dalarna AB Gagnef Bostäder Dalatrafik Fler namn är på gång enligt Åke Persson på Länsstyrelsen. - Det skulle förvåna mig mycket om inte alla kommuner och myndigheter skriver på, säger Åke Persson. De som nu skrivit på manifestet förbinder sig att ställa miljökrav i upphandling av varor och tjänster. De har nu ett år på sig att ta fram en miljöpolicy som styr upphandlingen och att utbilda sig.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".