Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Brandman Johan Erikssons falukorv och VM-pasta

Publicerat tisdag 7 mars 2006 kl 10.30

Johan Eriksson är brandman, men han är också kanotist i världsklass. Fem VM och ett OS (Sydney 2004) har han deltagit i. Matintresserade Johan snokar gärna reda på nya recept när han är ute och tävlar och pastarätten är ett sådant. Falukorven lagade han till under skiftet på brandstationen i Falun. Det gäller välja snabblagade rätter ifall brandlarmet skulle gå…

Falunkorv med fyllning

Fyllning 1:
Tomater
Lök
Ost
Salt och peppar

Ta bort skinnet på korven och snitta en skåra längs med. Hacka löken och tomaterna och fyll skåran med hacket. Hyvla ost över, salta och peppra och ställ i ugnen, 200 grader, i ca 25-30 minuter. Servera med potatismos.

Fyllning 2:
Creme fraiche (lättvarianten går bra)
Bostongurka
Salt och peppar

Blanda ihop creme fraichen med bostongurkan och häll i skåran. Ställ i ugnen, som ovan.

Pastasås med kassler
(Fyra brandmansportioner)

500 g kassler eller skinka
3 dl lätt creme fraiche
1 påse wokgrönsaker
2 dl standardmjölk
1 gul lök
Salt och peppar

Stek kasslern och löken tills det fått färg. Häll i wok-grönsakerna och låt fräsa med tills de är varma. Tillsätt creme fraiche och mjölk och låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med fullkornspasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".