Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Tisdag 17 mars

Publicerat tisdag 17 mars 2009 kl 13.05

Charlotte Erlandson-Albertsson, författare till boken ”Mat för hjärnan”, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet.

För drygt två år sedan kom hennes”Mat för hjärnan” och i höst kommer en ny kokbok med recept gynnar tankeverksamheten. Charlotte Erlansson-Albertsson har utvecklat recepten tillsammans med en kock men det har också blivit en hel del experimenterande på hemmaplan.

Charlotte Erlanson-Albertsson tycker att belöningar som leder till lycka är den viktigaste drivkraft i tillvaron. Hjärnan vill ha glukos och styr oss ofta mot kolhydrater och socker. Men ibland är det bra att vänta med att hörsamma hjärnans signaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".