Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Charlotte Erlandson-Albertsson

Publicerat tisdag 17 mars 2009 kl 13.07
1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Charlotte Erlandson-Albertsson, författare till boken ”Mat för hjärnan”, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet.

Kan man äta sig smart och vad vill hjärnan ha för typ av näring om den själv får välja?

För drygt två år sedan kom Charlotte Erlanson-Albertssons bok ”Mat för hjärnan” och i höst kommer en ny kokbok med recept gynnar tankeverksamheten.Charlotte Erlansson-Albertsson har utvecklat recepten tillsammans med en kock men det har också blivit en hel del experimenterande på hemmaplan.

Charlotte Erlanson-Albertsson tycker att belöningar som leder till lycka är den viktigaste drivkraft i tillvaron. Hjärnan vill ha glukos och styr oss ofta mot kolhydrater och socker. Men ibland är det bra att vänta med att hörsamma hjärnans signaler.

Charlotte Erlanson-Albertsson

Ålder: 61 år
Bor: Lund
Yrke: Professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet och författare till flera böcker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".