Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Jan Boris-Möller

Publicerat måndag 26 oktober 2009 kl 14.53
1 av 3
2 av 3
3 av 3

Jan Boris-Möller slog igenom som tv-kock i program som "Sköna söndag" och "Här är ditt kylskåp". I dag kallar han sig matingenjör och har bland annat gett sig i kast med frågan varför en hjortronsoufflé lyfter mycket högre än en katrinplommonsoufflé.

Han har åsikter om det mesta som har med kost- och hälsoråd att göra och anser att det är livsmedelsindustrin som pumpar i oss budskapet att det är bra att äta mycket. Två mål mat om dagen räcker, enligt Boris-Möller, som också råder oss att sänka temperaturen hemma, strunta i GI-metoden och kolla på den nya dokumentären om Woodstock-festivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".