Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

David Kallós

Publicerat torsdag 7 januari 2010 kl 15.52
1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
David Kallós, krögare, 7 januari

Han blev världskänd för två år sedan genom sitt recept på mördarsnigel. Här i Skåne är David Kallós sedan länge känd som krögare med särskilt intresse för ekologisk mat och han har åsikter om det mesta som rör mat och krogbranschen.

Bland annat vill han lyfta frågan om närodlat. Att råvarorna är svenska är inte samma sak som att de är bra, anser han. Och svenskt är inte samma sak som närodlat.

Knepet för att lyckas som krögare är att erbjuda något som ingen annan har, men allt går i trender. Just nu får det franska köket en renässans på Skånes krogar, vilket David Kallós förklarar med finanskrisen.

David har också åsikter om det mesta och höjer ett varningens finger för glada människor i allmänhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".