Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Saddam Hussein, nya EU-länder och barn om 2006

Publicerat fredag 29 december 2006 kl 09.01
1 av 6
Patrik Peter
2 av 6
Li Hellström
3 av 6
4 av 6
Lars H Thunell
5 av 6
Göran Lambertz
6 av 6
Saddam Hussein

Fredagen 29 december

16.04 - 16.45

Kina upprustar
Moderniseringen av Kinas krigsmakt kommer att inriktas främst på marinen och flygvapnet, enligt en ny rapport som kom idag. Vad betyder Kinas militära upprustning för stabiliteten i Asien? Gäst: Ingolf Kiesow, säkerhetspolitisk forskare vid FOI.

FredagsintervjunFörre bankdirektören Lars Thunell avslutar sitt första år som vd för den del av Världsbanken som satsar på privatekonomisk verksamhet i utvecklingsländer. Det handlar om allt från mikrokrediter till stora och mer omstridda industriprojekt. Är privat företagsamhet nyckeln till framgång för fattiga länder? Och är mikrolån i Nobelpristagaren Muhammad Yunus anda verkligen en lösning?
Möt mannen som flänger världen runt för att jobba med entreprenörsutbildning i Afghanistan, pappersbruk i Uruguay, studielån i Mexico och småföretag i Zambia.

Tornväktare
Så här under årets helgtätaste period är det många som kan ta ledigt och vara hemma från arbetet, men inte den person som har Sveriges ovanligaste jobb: TORNVÄKTAREN i Ystad. Reportage av Lotta Malmstedt.

17.00 - 17.44

Saddam Hussein
Dödsdomen mot Saddam Hussein är på väg att verkställas. Frågan är när och vad som händer i Irak efter att den förre diktatorn avrättats.
Islamologen Jan Hjärpe och Karwan Tahir vid SR Örebro medverkar.

Apatiska flyktingbarn
Klockan 16.30 överlämnas slutrapporten om den kanske mest politiskt känsliga frågan på senare år; de apatiska flyktingbarnen. Utredaren Marie Hessle är med direkt i Studio Ett.

EU växer
Sofia och Bukarest, ja det är två nya huvudstäder som i framtiden kommer att nämnas i EU-sammanhang. Ekots Beatrice Janzon har besökt Bulgarien där förhoppningarna är stora på att livet ska förbättras, men samtidigt är många bulgarer nervösa inför de svårigheter EU-inträdet kan innebära.
Och på nyårsdagen blir Bulgarien och Rumänien nya medlemmar i Europeiska Unionen. Vad hoppas de på EU-medlemskapet? SR:s korrespondent i Bryssel Kerstin Brostrand rapporterar.

Gör JK Göran Lambertz ett bra jobb?
Studio Ett:s fredagskrönikör Björn Elmbrant funderar på den mycket omstridde Justitiekanslern och JK:s roll.

Barn om året 2006
Nu är det bara 54 timmar kvar av 2006... Det är dags att börja fundera på eventuella nyårslöften - men också att blicka tillbaka. Vår reporter Johan Lindahl åkte till två skolor i två skilda Stockholmsförorter och träffade Rafid 12 år, Alicia 10, Muhammed 12 och Matilda 10, och frågade vad som varit den viktigaste händelsen i deras liv under året som snart år slut.

Programledare: Li Hellström och Patrik Peter
Producenter: Sven Börjesson och Helene Almqvist
sven.borjesson@sr.se  helene.almqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".