Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Parlamentsval i Serbien, Mona Sahlin

Publicerat torsdag 18 januari 2007 kl 09.00
1 av 5
Kristin Göthe
2 av 5
Björn Häger
3 av 5
4 av 5
President Ahmadinejad.
5 av 5
Mona Sahlin

Torsdag 18 januari

16.04-16.45

Mona Sahlin
Socialdemokraternas valberedning presenterade Mona Sahlin som nästa partiledare. Hör reaktionerna på det vägval partiet nu gör. Reportage av Mats Eriksson och samtal med vår politiska reporter Björn Elmbrant.


Parlamentsval i Serbien
På söndag är det parlamentsval i Serbien. Det viktigaste valet där sedan Slobodan Milosevic störtades. Den brännande frågan om Kosovos framtid kommer att påverkas av valutgången. Åt vilket håll kommer Serbien att gå? Mot väst och EU eller mot isolering och nationalism? Medverkar i samtal gör bl a Tomislav Dulic, filosofie doktor, Uppsala Universitet, Zorica Jankovic, boende i Belgrad samt Kristian Åström utrikeskorrespondent.

17-17.45

Mona Sahlin
Vi hör ni fler reaktioner på socialdemokraternas partiledarskifte. Samtal med bl a Nisha Besara, ledarskribent Aftonbladet, Gert Gellote, ledarskribent Göteborgs Posten och Nalin Pekgül ordf. socialdemokratiska kvinnoförbund.

Nordkorea
En av världens mest slutna diktaturer. Efter den stora svältkatastrofen i mitten av 90-talet har landet öppnat dörren för utländskt bistånd. Men samordningen mellan biståndsaktörerna fungerar inte alltid som den borde - som när FN installerar en stor men obrukbar mjölkanläggning där svenska pingstmissionen redan driver ett fungerande projekt för att göra yoghurt av getmjölk. Vår reporter var i Nordkorea och träffade hjälparbetaren Sven-Erik Johansson som grät när han insåg vansinnet. Reportage av Agneta Gustavsson samt samtal med Doris Attve Nordkoreahandläggare, SIDA.

Iran - LatinamerikaIrans president Mahmoud Ahmadinejad har under veckan besökt Latinamerika för att knyta kontakt med flera av kontinentens vänsterledare. Ahmadinejad har tidigare en stark bundsförvant i Venezuelas president Hugo Chavez men under sitt senaste besök har han också besökt Nicaragua och Ecaudor. Men vad har den iranske presidenten gemensamt med sina latinamerikanska kollegor förutom ett starkt USA-hat? Vi samtalar med Lars Palmgren, latinamerikakorrespondent och Cecilia Uddén, mellanösternkorrespondent.

Programledare: Björn Häger och Kristin Göthe

Producenter: Anders Diamant och Susanna Einerstam

anders.diamant@sr.se susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".