Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Föräldraskap och Maria Wetterstrand ändrar sig om EU

Publicerat onsdag 27 februari 2008 kl 09.00
1 av 5
Maria Ridderstedt
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Cecilia Strömberg
5 av 5
Familjetrio

Onsdag 27 februari

16.00-16.45

Migrationsdomstolar
Asylsökande som kommer till Sverige får inte en rättsäker process. Migrationsdomstolarna, som funnits i ett par år, präglas istället av ignorans byråkrati och främlingsfientlighet. Det här skriver Anders Wallner som suttit med som miljöpartistisk nämndeman i en debattartikel i Sydsvenska dagbladet idag.

Föräldrarollen
Dagens föräldrar är mer pålästa än någonsin men vet ändå inte hur de ska uppfostra sina barn. Varför?
Efterfrågan på kurser för föräldrar, som tex ”Komet”, ”Cope” och ”De goda åren” blir allt större.
Och nu lanserar Folkhälsoinstitutet ”Familjeverkstan”, en studiecirkel för föräldrar. Men vad är det egentligen som föräldrar måste lära sig? Håller vi på att professionalisera föräldrarollen och hur påverkas barnen av allt detta. Mia Arveryd, mamma, Carina Johansson, fritidspedagog, Cecilia Modig, barnpsykolog Rädda Barnen, Hanna Sahlberg, korrespondent medverkar bl a.

Brittisk ekonomi
I Storbritannien kretsar mycket kring ämnet ekonomi och den globala krisen. Det handlar om konsumentpriser som ökar, företagsvinster som krymper och en skakig bostadsmarknad bl a. Många britter följer oroligt förändringarna. Maria Eksedler rapporterar.

17.00-17.45

Språkrör ändrar sig om EU-utträde
Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand stödjer inte längre Miljöpartiets krav på utträde ur EU. Det skriver hon idag i partiets medlemstidning. Hur kommer det sig att hon ändrat sig? Och vad säger väljarna? Hör Maria Wetterstrand och Anders Jonsson, politisk kommentator Expressen.

Utmattningssyndrom
Socialstyrelsen har på uppdrag av regeringen tagit fram nya riktlinjer för sjukskrivningstider. De började gälla i oktober förra året. Men på en punkt har man stött på problem nämligen diagnosen utmattningssyndrom och andra stressrelaterade tillstånd. Hur kan det vara så svårt? Diskussion om utbrändhet och nya riktlinjer för stressrelaterade tillstånd med Tom Grape, allmänläkare i Norrtälje och Monica Engblom, distriktsläkare Sundbyberg.

 

Bagaren från Bagdad
Under året kommer vi här i Studio Ett porträttera några  hitflyttade irakier. En av dem vi kommer att följa är bagaren Ali från Bagdad. När vår reporter Katarina Gunnarsson träffade Ali för ett år sedan var han nyanländ och då lät det så här.

Canada Goose jackan
Jakten på märkeskläder har sjunkit nedåt i åldrarna. Och att kläder som kostat flera tusen kronor bara några år efteråt är hopplöst ute. Det är det som hänt med Canada Goose jackan. Det här är berättelsen om jackan som kostade mellan 5000 och 10 000 kr och som för något år sedan var den yttersta lyxsymbolen bland unga i Stockholms innerstad. Vår reporter  Samanda Ekman från DI porträtterar jackan.

Programledare: Cecilia Strömberg och Maria RidderstedtProducenter: Helena Giege och Towe Cho Matre
helena.giege@sr.se towe.matre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".