Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Svenskar, alltmer köttätande folk

Publicerat onsdag 17 februari 2010 kl 10.17
Ingredienserna till grisfotspaj

Vad sägs om ett rostat grishuvud för två? Eller kanske en grisfotspaj? En ny köttsubkultur har tagit form i Malmö där matentusiaster vallfärdar till en nyöppnad restaurang som serverar de lite mer udda delarna av djuren. Detta är ett kreativt och resurssparande sätt att laga mat, tycker ägaren och kocken Andreas Dahlberg. Hör också Annika Carlsson-Kanyama, forskare på Totalförsvarets forskningsinstitut, om vad vårt köttätande gär mot miljön. 17-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".