Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Chokladen vi äter kommer från barnarbete

Publicerat onsdag 17 mars 2010 kl 12.18
Foto: Jurek Holzer/Scanpix.

Choklad gör oss glada och vi mumsar i oss i snitt sju kilo per person och år, men den skördas av barn på Elfenbenskusten. Där lever de som slavar i ett hårt och farligt arbete. Den danska journalisten Miki Mistrati avslöjar i sin dokumentär i dansk TV förhållandena på kakaoplantagen. Vad säger chokladbranschen om villkoren i kakaoplantagen? Reportage av Eva Brännman. Hör Håkan Björklund, VD för branschorganisationen Choko. 16-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".