Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Abborre - en delikatess på matborden

Publicerat onsdag 29 september 2010 kl 10.33
1 av 3
Mats Emilsson, en av initiativtagarna till abborreodlingen i S:t Annas skärgård. Foto: Lars Ekelöf/Sveriges Radio.
2 av 3
Anders Johansson är yrkesfiskare. Foto: Lars Ekelöf/Sveriges Radio.
3 av 3
Mats Emilsson vid en av småkassarna. Foto: Lars Ekelöf/Sveriges Radio.

Så ska det handla om en mycket ovanlig fiskodling - nämligen av den omtyckta abborren. För i S:t Annas skärgård i det östgötska kustbandet jobbar man nu med att försöka skapa den miljövänliga fiskodlingen. Och man gör det i skenet hotade fiskearter. Mats Emilsson på Vänsö i Sankt Annas hjärta är en av eldsjälarna bakom satsningen. Reportage av Lars Ekelöf. 16-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".