Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.
STUDIO ETT MÅNDAG 31 OKTOBER

Saab - idag säger borgenärerna sitt

Publicerat måndag 31 oktober 2011 kl 12.37
Saab och borgenärerna
(17 min)
Youngmans vd Pang Qingnian och Pang Das vd Pang Qinghua anländer till borgenärsmötet i Värnersborgs tingsrätt. Foto: Adam Ihse/Scanpix.

På ett borgenärsammansträde som äger rum idag ska borgenärerna godkänna affärsplanen för Saab. Det var ju i fredags som Saab presenterade sin senaste räddningsplanka, kinesiska Pang Da och Youngman vill köpa hundra procent av aktierna. Men för att affären ska gå i lås måste Saab övertyga sina 1500 borgenärer att en rekonstruktion av företaget är det säkraste sättet att få tillbaka sina pengar. Får borgenärerna tillbaka sina pengar? Och hur tänker de kinsesiska företagen som måste lägga ut stora summor innan bilproduktionen är i gång igen? Medverkar gör Marie Karlsson Tuula, docent i civilrätt vid Handelshögskolan i Göteborg och Christer Karlsson, professor vid Copenhagen Business school och professor i bilindustrifrågor i Kina. Vi hör också vår reporter Annika H Ericsson direkt från borgenärsmötet. 16-timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".