Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Valpar tränas av amerikanska fångar

Publicerat onsdag 22 augusti 2012 kl 10.44
Valpar tränas av amerikanska fångar. Reportage av Johan Bergendorff.
(9:07 min)
1 av 9
Fängelsechefen på Fishkill prison Fedele Fiore talar om vad valpträningen betyder för fångarna. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
2 av 9
Krigsveteranerna Rick Yarosh, Eric Redmond, Andrew Nicholls, Christopher Johnson, Jason Harman med sina labradorer som nu ska hjälpa dem att komma över sitt posttraumatiska stressyndrom. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
3 av 9
Krigsveteranen Andrew Nicholls på väg fram med tiken Tilly för att ta emot diplom att hon är färdigutbildad servicehund för PTSD. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
4 av 9
Hedersvakt på väg fram under diplomceremonin, under ivrigt skällande från hundarna. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
5 av 9
Sergant Rick Yarosh som brännskadats svårt i Irak med hunden Amos som bär diplomet i mun. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
6 av 9
Sergant Andrew Nicholls hoppas att hunden Tilly kommer göra att han vågar gå ut mer och kan bli frisk. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
7 av 9
Joseph Hernandez sitter inne på livstid för rånmord. Tim är hans tredje hund, att lämna bort honom blir som att lämna sitt barn, säger han. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
8 av 9
Gloria Gilbert Stoga är kvinnan bakom ”Puppies Behind Bars”. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
9 av 9
Fishkill prison är ett medelsäkerhetsfängelse utanför New York, med taggtråd och dubbla elstängsel. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.

I ett fängelse utanför New York har just ett nytt gäng labradorer tagit sin examen i programmet "Puppies Behind Bars" - valpar bakom galler. I ett och ett halvt år har valparna tränats av fångar som dömts till långa fängelsestraff för mord och rån. Nu är de färdiga servicehundar som ska hjälpa krigsveteraner hemkomna från Irak och Afghanistan med ärr i både kropp och själ att klara sin vardag. Reportage av Johan Bergendorff. 17-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".