Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Möt Björn Frantzén

Publicerat fredag 12 juli 2013 kl 09.48
Möt Björn Frantzén, reportage av Hanna Nordin
(10 min)
Björn Frantzén (vänster) driver restaurangen Frantzén, här med Daniel Lindeberg. Foto: Scanpix

Intresset för mat blir bara större bland svenskarna och kockarna har liknats vid de nya rockstjärnorna. Stjärnkrögaren Björn Frantzén symboliserar denna trenden bättre än någon annan just nu. Hans restaurang, den tvåstjärniga michelinkrogen Frantzén i Gamla stan i Stockholm har nyligen korats till den 12:e bästa restaurangen i världen. Men vägen till lyxkrögare och tv-kock har varit lång och krävt en hård lärlingstid på stjärnkrogar i England och Frankrike. Vår reporter Hanna Nordin träffade honom på nyöppnade restaurangen The flying elk som är en bakficka till Frantzén för att prata om mat. 16-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".