Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Saltet i Finland

Publicerat torsdag 18 juli 2013 kl 10.00
Saltet i maten
(7:08 min)

Vi svenskar får i oss dubbelt så mycket salt som vi borde, framförallt genom färdigmat och restaurangmat, och det kan öka risken för högt blodtryck och hjärt-och kärlsjukdomar. Men till skillnad från flera av de nordiska grannländerna saknar Sverige en nationell strategi för att minska saltintaget. Finland har länge jobbat för mindre salt i maten, bland annat genom att märka livsmedelsprodukter med mycket respektive lite salt i. Mikael Fogelholm, Statens näringsdelegations professor i Finland medverkar.

Dagens fråga:  Borde vi följa Finlands exempel?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".