Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Mindre sortiment i butiken kan minska matsvinnet

Publicerat onsdag 28 december 2016 kl 13.32
"Det är några matgrupper som dominerar"
(7:49 min)
Niklas Andersson på ICA
1 av 2
Niklas Andersson på ICA. Foto: Philip Ramqvist/Sveriges Radio.
Julskinkor
2 av 2
Foto: Sveriges Radio.

Nu efter jul ligger högar av julskinkor kvar i butikerna och i en ny doktorsavhandling finns förslag på hur branschen kan samarbeta bättre för att undvika att fullt ätbar mat hamnar i soporna.

Kristina Liljestrand, doktorand vid Chalmers, föreslår att man sänker kravet på att alla varor alltid ska finnas i butiken. Hör även hur man gör på en ICA-butik i Stockholm för att minska matsvinnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".