Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Flera problem med utfasning av hyrpersonal

Publicerat onsdag 10 maj kl 12.00
"Det är inte patientsäkert för fem öre"
(5:32 min)
Vården
Foto: Henrik Montgomery/TT.

Kostnaderna för hyrpersonal inom vården har nästan dubblerats sedan 2011 och fortsatte öka under 2016. Många landsting kämpar nu för att vända trenden eftersom en nationell överenskommelse säger att bemanningsanställda inom vården ska vara utfasade inom två år. Ett landsting som lyfts fram som ett lyckat exempel är region Östergötland, men omställningen har inte varit smärtfri. Hör reportage av Caroline Englund.

– Många säger så här vad duktiga ni är i Östergötland men jag ser ju bara den andra sidan av det och det är inte någonting som är bra. Vårdköerna ökar, patientmissnöjet ökar, patientriskerna ökar och det här är både inom primärvården och inom slutenvården. Vi hinner inte med helt enkelt.

På Lyckornas vårdcentral är väntrummet nästan fullt. Carin Larnet Hansson har så mycket att göra att hon bara hinner träffas under sin lunchrast. Hon säger att hon kan äta en sallad vid skrivbordet lite senare.
Även om syftet med hyrstoppet är att personalen ska få bättre kontinuitet så tycker hon att det har lett till mer arbete för färre personer och att det är patienterna som får betala.

– Saker tar längre tid, folk blir sjukare och kanske till och med dör.

Men på pappret är Östergötland ett föredöme. Deras kostnader för hyrpersonal ökade, precis som i alla andra landsting, dramatiskt mellan 2011 och 2015.

Men i fjol var regionen ett av få landsting i Sverige som lyckades minska kostnaderna. Östergötland är också den region i landet som lägger minst andel av den totala personalkostnaden på bemanningsanställda.

Ett stenkast från Lyckornas vårdcentral ligger Motala lasarett. Där var man först ut i regionen med att sätta stopp för inhyrd personal.

Karin Franzén är tillförordnad verksamhetschef på den medicinska specialistkliniken på Motala Lasarett.

– Det har varit en lång väg att gå. Vi har ju försökt att rekrytera och bibehålla den personal vi har men vi har ju också fått minska på vårdplatser.

För att behålla ordinarie personal har sjukhuset skapat en arbetstidsmodell som förenklat innebär att sjuksköterskorna arbetar 90 procent men får betalt för heltid, de har också försökt avlasta för sjuksköterskorna genom att låta andra yrkesgrupper utföra delar av arbetsuppgifterna. Servicepersonal har till exempel rengjort sängarna efter att patienterna har gått hem och apotekare har fördelat medicinerna. Men trots åtgärderna saknas fortfarande personal och det har gjort att sjukhuset tvingats dra ner på vårdplatser.

Sjuksköterskan Emma Stefansdotter jobbar på akuten och den medicinska akutvårdsmottagningen Mava. Hon berättar att situationen på akuten ibland känns ohållbar.

– Som i går kväll så var det jättemycket patienter och det fann ingenstans att göra av patienterna det bara tjockade på sig på akuten och det är ju en väldigt tråkig del att det finns inga platser på hela huset. Det är fullt överallt. Det kommer in nya patienter, det känns som man bara förvarar dem där nere liksom. Det är inte patientsäkert för fem öre.

Men för sin egen del ser Emma Stefansdotter och hennes kollegor stora förbättringar sedan hyrpersonalen försvann. Runt fikabordet berättar de om mindre stress och mer kontinuitet.

Emma Lööv som arbetar precis som Emma Stefansdotter på den medicinska akutvårdsavdelnigen Mava. Hon berättar att hon har fått mer arbetsglädje.

– Vi i arbetsgruppen har blivit mer tryggare och gladare och vi har ju koll på rutinerna som ska skötas.

Kostnaden för inhyrd personal inom vården har diskuterats i många år och bakgrunden till problemet är enligt Sveriges kommuner och landsting att det pågår ett generationsskifte i branschen och att det i samband med det uppstår luckor som är svåra att fylla. Det finns också brist på sjuksköterskor och läkare inom vissa specialistområden samtidigt som vårdbehovet blir större och de resurser som finns inte utnyttjas på rätt sätt.

Mitt i centrala Stockholm ligger Sveriges kommuner och landstings kontor. Där arbetar Annika Wallenskog som chefsekonom. Hon ser bristen på personal som kärnan till att många landsting dras med dålig ekonomi.

– De ser ju vi väldigt tydligt att det är kostnaderna för personalen som har ökat snabbt så att det är inte så att andra kostnader springer i väg plus att det är svårt att hitta bemanning så det blir ju väldigt dubbelt det här.

Hon förklarar att problemet med en stor andel inhyrd personal inte bara handlar om kostnaderna för personalen i sig.

– Tittar man på ökningen av kostnaderna så är de inte så stor del av den totala kostnaderna men sen så har vi det här att det blir dålig kontinuitet och att man måste ställa in operationer och så vidare.

Annika Wallenskog förstår att vissa landsting har svårare än andra att hitta personal med rätt kompetens. Hon tror att det kan bli svårt för landstingen att nå målet till 2019.

– Vi får hoppas att man klarar det här på ett bra sätt men helt och hållet kan man inte säga att 2019 så har vi ingen hyrpersonal.

Tillbaka till Lyckornas vårdcentral i Östergötland.  Carin Larnert Hansson på Lyckornas vårdcentral i Motala är ännu mer skeptisk. Hon vittnar om kollegor som går på knäna, operationsköer som blir längre och patienter som inte får den vård de behöver.

För att nå målet och lyckas fasa ut hyrpersonalen tror hon att att det krävs betydligt mer planering och tydligare åtgärder för hur man istället ska kunna behålla ordinarie personal. Hon tror att Sveriges kommuner och landsting i slutändan kommer att backa i frågan och ser Östergötlands hyrstopp som ett misslyckande.

– De senaste åren har ju varit hur tuffa som helst och vi fortsätter ju att bara kämpa på men det här har ju bara gjort det ännu värre och jag är ju som sagt inte på det värsta stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".