Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Tisdag 25 oktober

Publicerat tisdag 25 oktober 2005 kl 13.04
1 av 2
Kristin Göthe
2 av 2
Peter Welander

Programledare: Kristin Göthe och Peter Welander

Pakistan
Christer Zettergren på Röda Korset berättar hur situationen är där nu.
Kl 16.05

Tema: Var går gränsen mellan mutbrott och legitima kundrelationer?Det har blivit aktuellt sen Telia bjöd in ett antal toppchefer i näringsliv och myndigheter till en föreställning av ABBA-musikalen Mamma Mia. Dom två högsta Telia-cheferna misstänks för mutbrott. Gäster är bl a Hans de Geer, professor Handelshögskolan, Mats Hulth, ordf SHR, Claes Beyer, ordförande Institutet mot mutor och SR:s korrespondent Kerstin Brostrand.
Kl 16.10

Föräldraförsäkringen
Väntas bli den stora stridsfrågan på socialdemokraternas partikongress i helgen, ska fler månader än nu öronmärkas för papporna? Eller ska socialdemokraterna lyssna på den majoritet av föräldrarna som vill bestämma själva? Reportage av Olof Sjölander och Roger Klinth, professor i genusvetenskap medverkar.
Kl 17.00

Vaxholmsblockaden
Nu har blockaden av det lettiska skolbygget i Vaxholm blivit en europeisk angelägenhet på högsta nivå. I dag grillades EU-kommissionen i Europaparlamentet, och det blev en hetsig debatt där om Vaxholmstvisten. Hör Cecilia Malmström, eu-parlamentariker (fp) och Erland Olausson, avtalssekreterare LO.

Barn som dör i AIDS
Och så handlar det om Aids-epidemins bortglömda offer, alla barn som dör i Aids-relaterade sjukdomar. SR:s Afrikakorrespondent Vincent Dahlbäck rapporterar. Professor Lars-Olof Kallings medverkar också.

Oljemöte
Om 25 år kommer det att behövas 120 miljoner fat olja om dagen. Men många till och med inom oljebranchen tvivlar nu på att det är möjligt eller ens önskvärt. Just nu pågår ett möte arrangerat av de amerikanska vetenskaps- och ingenjörvetenskapsakademierna där oljebolag, geologer och forskare diskuterar hur mycket olja det går att producera och när oljan komme att ta slut. Reportage av Thomas Nordegren.

Producenter: Maria Meschke och Carlos Garat
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".