Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Onsdag 30 november

Publicerat onsdag 30 november 2005 kl 14.03
1 av 2
Kristin Göthe
2 av 2
Anders Holmberg

Programledare: Anders Holmberg och Kristin Göthe

USA och Irak
USA:s president Bush ska hålla ett nytt Iraktal i eftermiddag. Medverkan av utrikeskorrespondent Thomas Nordegren. 

Temat om psykisk ohälsa
Vad får oss att sluta sova, att bli deprimerade, ångestfyllda och oroliga? Och vad är det som gör oss friska i själen? Psykisk ohälsa ökar bland unga och den största orsaken till kvinnors ohälsa är just psykiska sjukdomar. Vad beror det på? Och var går gränsen mellan att vara frisk och att vara sjuk? Medverkan av Marie Åsberg, professor i psykiatri, Lars Farde, professor i psykiatri, Bruno Hägglöf, överläkare och Kaj Norrby, läkare.

USA minskar sina trupper i Irak under 2006
Men hur tänker president Bush och hans regering agera för att vinna Irakkriget och dra tillbaka sina trupper från landet? Medverkan av Urban Hamid, frilansjournalist och Britt-Marie Mattsson, GP.

EG-domstolen om införsel av alkohol via internet
Förbjudet eller inte att importera sprit via internet? Idag hamnar svenskt fall i EG-domstolen. Hur kommer utslaget att påverka det svenska alkoholmonopolet? Debatt mellan Kristoffer Fjellner, EU-parlamentariker (m) och Gabriel Romanus, riksdagsledamot och fd VD för Systembolaget.

Londons dubbeldäckarbussar  tas ur trafik
I London går en trotjänare nu i graven. Den klassiska dubbeldäckaren, bussmodellen Routemaster, tas ur drift. Reportage av Agneta Ramberg.

Danska fiender regerar ihop
Huvudfienderna i dansk politik går samman för att välta en socialdemokratisk borgmästare. Det händer i Danmark och Höje Taastrup, en liten kommun utanför Köpenhamn. Och det handlar inte om vilka fiender som helst. Nadeem Farooq är invandrare och representerar Di Radikale Venstre, och han valde att stöjda en konservativ ledning och ta plats i kommunen tillsammans med Dansk Folkeparti. Reportage av Gösta Lempert.

Rökstopp på krogen
Nu kommer den första undersökningen av hur restaurangpersonalens hälsa förändrats efter rökstoppet. Medverkan av Göran Boethius, överläkare i Östersund, och ordförande ”Läkare mot Tobak”.

Producenter: Maria Meschke och Helena Giege

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".