Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Fredag 31 mars

Publicerat fredag 31 mars 2006 kl 10.46
1 av 4
Monica Saarinen
2 av 4
Kristin Göthe
3 av 4
Ärkebiskop Anders Wejryd
4 av 4
Vårtecken?

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Sudan är ett av världens fattigaste länder
Flera miljoner människor tros vara på flykt från sina hem i Sudan. Värst är läget i provinsen Darfur i västra delen av landet. Det var dit Carin Jämtin, tillförordnad utrikesminister, vägrades tillträde häromdan. På plats i södra Sudan där det har varit fred i ett år, finns sedan några dagar vår Afrika-korrespondent Vincent Dahlbäck. 16.05

Fredagsgäst
Han har inga problem att tro på under, och han menar att kyrkan måste se människor som far illa. I Studio Etts fredagsintervju möter ni Anders Wejryd, Svenska kyrkans nyvalde ärkebiskop. Hur ser han på kyrkans roll i samhällsdebatten? Vad ska han göra åt de arbetsmiljöproblem som finns i Svenska kyrkan? Och vad är det som är så fascinerande med tåg?

Trovärdigt bevismaterial
DNA - hur tungt väger det när en misstänkt ska fällas. Har vi kanske en övertro på DNA:s bevisvärde.

Frankrikes president om ungdomsjobben
Den politiska krisen i Frankrike efter regeringens nya lag om ungdomsjobb. Presidenten har legat lågt länge, men ikväll ska han tala till folket... hur ska han hantera den massiva kritiken?

Ingen oro på USA:s bostadsmarknad
I USA har det under de senaste tre åren talats om risken för en kris på bostadsmarknaden, att den s k bostadsbubblan ska brista, på samma sätt som dot-com-företagen kraschade för sex år sedan. Men trots att värdestegringen har minskat dramatiskt och försäljningen i ”heta regioner” som Kalifornien sjunkit till den lägst på fem år, är det få som oroas att marknaden verkligen är på väg att kollapsa.

Tillverkning som stannar i Sverige
Alla talar om jobben som flyttar utomlands. Men i skånska Glimåkra hittar vi tillverkaren av bagerimaskiner, som ser klara fördelar med att producera i Sverige.

Fredagskrönika
Dragkampen om vilket av regeringsalternativen som ska framstå som mest regeringsdugligt hårdnar.

Lomografier från Uppsala
Lomo hette en kamera i det forna Sovjetunionen. Nu har den enkla folkkameran fått en renässans. Vi letar vårtecken i Uppsala med en av landets lomografer.

Producenter:
Anders Diamant
anders.diamant.sr.se

Karin Wickström
karin.wickström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".