Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Tisdag 25 april

Publicerat tisdag 25 april 2006 kl 08.00
1 av 4
Peter Welander
2 av 4
Anders Holmberg
3 av 4
Venezuela har världens femte största oljeexport.
4 av 4
En av attentatsplatserna i Egypten

Programledare: Anders Holmberg och Peter Welander

Jakten på maktenSå heter en utredning som presenteras i dag och som handlar om hot och våld mot politiker. Berit Högman, ordförande i utredningen deltar.
Kl 16.05

Bensinpriset närmar sig 15 kr liternAlltfler funderar om den där semesterresan alls blir av i sommar eller om den helt enkelt blir för dyr. Kommer det att gå att fortsätta bilpendla till jobbet?
Hur påverkas våra liv när bil och flyg inte längre är en självklarhet? Möt dem som planerar för och funderar kring ett framtida samhälle utan billig olja. Vilka är deras råd och vilka är deras visioner? Gäster är bl a Olle Hodell, Vägverket, Erik Westholm, Institutet för framtidsstudier, Christian Azar, professor Chalmers, Hillevi Helmfrid, miljökonsult. Kl 16.10

Bombattentatet i EgyptenVad förklarar terrorismen i Egypten. Är det en inhemsk konflikt eller en del i al-qaedas globala terror? Johan Telge, säkerhetspolitisk analytiker är med.
Kl 17.00

EU och kravmärkt
Kravstämpeln vattnas ur. Svenska ekologiska odlare hävdar att nya EU-regler hotar kravmärkningen. Reportage av Susanne Palme.

Krigsförbrytartribunalen
För vem finns krigsförbrytartribunalerna? I Haag och Rwanda? För att ge offren rättvisa eller döva omvärldens samvete? Ny bok om tribunalerna deras uppgift inför framtiden och hur män och kvinnor på gatorna i Rwanda och Bosnien ser på dem. Görrel Esplund och Andreas Karlsson, journalister deltar.

Trafikreform i Santiago
Ni hör också om hur Santiago de Chile ska undvika trafikinfarkt. SR:s korrespondent Lars Palmgren rapporterar.

Bilbarnstolar
Barn i bil åker fel. Det blir alltmer vanligt att föräldrar låter bli att vända på bilbarnstolen, trots experternas varningar att barn åker mycket säkrare i bakåtvänd bilbarnstol. Maria Kraft, Folksam och Robert Collin, journalist på Aftonbladet medverkar.

Producenter: Maria Meschke och Susanne Hobohm
                     
maria.meschke@sr.se susanne.hobohm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".