Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Måndag 19 juni

Publicerat måndag 19 juni 2006 kl 14.22
1 av 3
Towe Matre
2 av 3
Li Hellström
3 av 3
Gazaremsan

Programledare: Li Hellström och Towe Matre

Nödhjälp till palestinierna
Det är EU, FN, Ryssland och USA, den s k kvartetten, som enats om ett gemensamt biståndspaket för det palestinska folket. Samtal med Johan Eriksson, FN:s biståndsorgan i de palestinska områdena UNRWA och Christian Leffler, chef för mellanlöstern på EU-kommissionen i Bryssel.

Vård av sexualförbrytare
Den sk Hagamannen i Umeå är åtalad för grova våldtäkter. I lagens mening anses han inte vara tillräckligt psykiskt sjuk för att vårdas inom rättspsykiatrin. Men går det att vårda sexualförbrytare så att de inte begår flera övergrepp och hur går det till? Deltagare är Eva-Maria Laurén, Niklas Långström, docent, Katarina Wennstam, journalist.

Olika sjukvård mellan landstingen
Orättvisorna i sjukvården är stora mellan olika landsting när det gäller t ex rehabilitering för strokepatienter och spädbarnsdöd. Roger Molin, Lena Spano, Bengt Arnertz.

Två familjer på varsin sida om Gazaremsan
Vår Mellanöstern-korrespondent Christer Fridén rapporterar om rädslan som präglar livet för människorna på båda sidor om gränsen mellan Gaza och Israel.

Många problem inom Junilistan
I helgen i Stockholm höll svenska Junilistan sin första kongress eller som det kallas; junimöte och Nils Lundgren valdes till partiledare. Kongressens första dag präglades av oordning och ägnades åt stadgar och formfrågor. Reportage av Edvard Unsgaard.

Fotboll och politik
Idag måste alla politiker framstå som riktiga fotbollsfantaster, inte bara i Tyskland. Några svenska politiker tar fotbollen till hjälp i den politiska retoriken och markerar att de hänger med och intresserar sig. Samtal med Kristian Åström, Sveriges Radios korrespondent och Johan Hakelius, Aftonbladet.

Zimbabwe
Centralbanken i Zimbabwe planerar att introducera en sorts miljondollarssedel i september. För några veckor sedan infördes en 100 000 dollarssedel, men nu befarar centralbanken att det inte räcker, eftersom årliga inflationen i landet är uppe i nästan ofattbara 1200 procent. Samtal med Sten Rylander, Sveriges ambassadör.

Producenter: Helena Giege och Estrid Bengtsdotter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".