Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Torsdag 10 augusti

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 13.39

Programledare: Nathalie Bésèr och Gabriella Ahlström

Flygkaos i Storbritannien
Hör om det avvärjda terrordådet i ett samtal med flygsäkerhetsexperter om hur säkert flyget är och hur hotbilderna mot flyget ser ut. Varför är incheckat bagage säkrare än handbagage och hur ser framtiden ut för flygsäkerheten? Samtal med frilansjournalisten Elisavet Sotiriadou och Eva Axne från Luftfartsstyrelsen.
 
Direktrapporter från Storbritannien från vår Londonkorrespondent Agneta Ramberg och frilansjournalisten Elisavet Sotiriadou, från Washington av korrespondenten Sten Sjöström. Jan Leijonhjälm FOI medverkar också. Här intervjuas även terroristexperten Magnus Ranstorp om hur terrorplanerna egentligen såg ut, hur nära terroristerna var att lyckas och hur polisen lyckades få reda på planerna.
 
Försäkringskassan och de tveksamma fallen
De svenska sjuktalen sjunker men hur har kravet på att halvera sjukskrivningarna påverkat möjligheterna att göra individuella bedömningar? Möt några av dem som inte ansetts ha tillräckligt starka skäl för att få ersättning, trots läkarintyg. Vad säger politikerna och vad säger Försäkringskassan? Samtal med Philmon Ghebre Egzabiher, förälder, Curt Malmborg, generaldirektör Försäkringskassan, Bo Hallqvist, försäkringsläkare, Håkan Alfredsson, överläkare, Karin Pilsäter (fp), Martin Nilsson (s) samt Pelle, pappa till två pojkar.

Nyhetsbyrån Xinhua
Hör om världens största nyhetsbyrå - och det handlar inte om CNN utan om Xinhua, kinesiska statens nyhetsbyrå. Reportage av Anton Karis.
 
Ändrad inställning om sverigedemokratsannonser

Inför förra valet vägrade de stora tidningarna att ta in annonser från Sverigedemokraterna, men nu har både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet ändrat inställning. Samtal med Lars Nilsson, UNT och Erik Ullenhag, riksdagsledamot (fp).
 
Djingis Kahn gör comeback
I Mongoliet har politikerna dammat av den gamle stäppkrigaren Djingis Kahn och det har till och med gått så långt att några av landets mest inflytelserika politiker startat ett nytt parti i avsikt att återinföra Djingis Khans politik. I samband med att Mongoliet nu firar åttahundra år verkar total Djingis Khan-hysteri ha brutit ut... Reportage av Hanna Nyberg.

Producenter:
Petter Ljunggren             Susanna Einerstam
petter.ljunggren@sr.se   susanna.einerstam@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".