Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Fredag 11 augusti

Publicerat fredag 11 augusti 2006 kl 05.15

Programledare: Nathalie Bésèr och Kristin Göthe

Sri Lanka
Sri Lankas armé har öppnat en ny front i kriget mot de tamilska tigrarna och attackerat ett träningsläger och dödat ett stort antal rebeller i landets östra delar. Det uppger en talesman för de tamilska tigrarna till Reuters. De senaste veckornas strider har handlat om att säkra kontrollen över en vattenresorvoar. Samtal med Jerker Thunberg, chargé d’affaires och ansvarig för biståndet till Sri Lanka och Robert Nilsson, talesman Sri Lanka Monitoring Mission.


Fredagsintervjun: Outi Hovatta
Möt en läkare som hjälpt många barnlösa att få barn, Outi Hovatta, professor i assisterad befruktning vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Hon forskar också på stamceller som kommer från mänskliga embryon och hon menar att det är en plikt att genom sådan forskning finna bot för svåra sjukdomar som Parkinson och Alzheimer. Hör Outi Hovatta om en forskning som väcker starka känslor och om konsten att ro en Savolaxeka!

Udda muséer
Vår sommarserie om landets små udda muséer avslutas i Nostalgimuséet i Burs på Gotland, där man bland annat kan titta på gamla DDT-sprutor. Reportage av Anton Karis.
 
Terrodåden
Flertalet av dem som har gripits för de planerade terrorattackerna mot brittiska och amerikanska flygplan har pakistanskt ursprung. Hur påverkar det pakistanier i Storbritannien och tar främlingsfientligheten ny fart i och med detta? Samtal med Samina Qureshi, svenskpakistanska i London, Göran Larsson, islamolog och Agneta Ramberg, SR:s Londonkorrespondent.

 
Buggning och terrorbekämpning
Debatt om terroristbekämpning mellan Johan Linander (c) och Johan Pehrson, ordförande i justitieutskottet.
 
Lobbyism i USA
Hör reportaget om en organisation där politiker och företagare arbetar tillsammans för att ta fram nya förslag till lagar som politikerna kan ta med sig hem till sina delstater och försöka driva igenom. Om företagen betalar, vill säga ... Reporter Claes Andreasson.
 
Fallande katter
Sommarvärmen gör att vi öppnar fönstren för att vädra och detta innebär en risk för våra innekatter. Statistik som försäkringsbolaget AGRIA tagit fram visar att det är mer än sju gånger så vanligt att katter faller från höga höjder under sommarmånaderna, jämfört med resten av året. Katten Kaos trillade ner från kökfönstret förra sommaren. Reportage av Pernilla Rönnlid.
 
Producenter:
Annika Digréus               Susanne Hobohm
annika.digreus@sr.se     susanne.hobohm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".