Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Torsdag 31 augusti

Publicerat torsdag 31 augusti 2006 kl 09.00
1 av 3
Li Hellström
2 av 3
Luis Lineo
3 av 3
Statsminister Göran Persson och Libanons premiärminister Fouad Siniora vid dagens givarkonferens. Foto:Claudio Bresciani

Programledare: Li Hellström och Luis Lineo

Bombdåd i Thailand
Idag skadades ett 20-tal människor vid sprängattentat mot minst 21 bankkontor i södra Yala provinsen. Sprängladdningarna låg bland annat i papperskorgar och ska utlösts via mobiltelefoner. Hör Anders Engwall doktorand på Handelshögskolan.

Valbussen i Malmö
Är det kameraövervakning som ska minska ungdomsbrottsligheten? I Malmö där man snart har flest kameror per invånare och yta i Sverige, har det blivit till en valfråga. Men hur löser man roten till problemet? Behöver vi fler närpoliser? Och vad betyder samarbetet mellan sociala myndigheter, polis och skola? Hör bla  Per Jystrand närpolis, Tomas Svensson drabbad pappa, Allan Ali på vårdprogram, Mohammed Salaman som jobbar med ungdomar på glid, Fredrik Gårdare polis, Olof Lavesson (m) och Björn Gudmundsson. Lyssna på Valbussen som sänder från Möllevångstorget i Malmö.

Givarkonferensen i Stockholm
Idag hålls givarkonferensen för att lindra den akuta nöden i Libanon. 60 länder är inbjudna till konferensen som hålls på Grand Hotel. Följ med och hör Lars Olvén insatschef Räddningsverket, Jan Egeland FN:s ansvarige för katastrofbistånd, Jan Eliasson, utrikesminister och Cecilia Uddén SR:s korrespondent på plats om behoven i Libanon.

Sydkoreas adoptionsstopp
Sydkorea vill på sikt stoppa adoptionerna av barn till utländska föräldrar. Den officiella motiveringen är att det är bättre för barnen att växa upp i koreanska familjer.
Men många tvivlar på att myndigheterna är beredda att satsa allt som krävs för att alla barn i landet ska kunna leva ett gott liv. Reportage av Danjel Lindberg. Hör även Inga Näslund från Adoptionscentrum.

Valtester
Hör ni till dem som har försökt utröna sin politiska hemvist i någon av mediernas alla valtest?
Många blir förvånade över sina resultat...
Reportage av Thella Johnson.

Bloggpanelen
Dagens panel består av Johanna Nylander (fp), Kerstin Berminge (s) och Björn Pedersen (c). De ska bla diskutera givarkonferensens ädla ursprungstanke.
 Producenter:
Susanna Einerstam            Anders Diamant
susanna.einerstam@sr.se       anders.diamant@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".