Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Onsdag 27 september

Publicerat onsdag 27 september 2006 kl 09.00
1 av 3
Kristin Göthe
2 av 3
Anders Holmberg
3 av 3

Programledare: Anders Holmberg och Kristin Göthe

Anna Sjödin rättegång
Vi följer rättegången mot SSU-basen Anna Sjödin. Får hon en annan behandling än vid andra krogbråk? Christian Diesen, professor Stockholms universitet deltar.
16.05

Ungern efter oroligheterna
Det blev upplopp i Budapest, tv-huset stormades, bilar sattes i brand sedan det läckt ut att Ungerns premiärminister sagt att han och hans regering ljugit i ett och ett halvt år om landets eländiga ekonomi. En chock för många, drygt två år efter det att Ungern blev medlem i EU. Hur har Ungern klarat EU:s krav på demokrati och sunda statsfinanser? Och hur har det gått med ungrarnas och andra centraleuropéers förväntningar på vad EU-medlemskapet skulle föra med sig? Sara Svensson, statsvetare, Gunnar Tersman, ekonom Handelsbanken, Anna Ibrisagic, EU-parlamentariker (m) medverkar bl a. 
16.10

Dom i Haag domstolen
Idag kom domen från Haag-domstolen mot den hittills högste av Bosnien-serbernas ledare. Momcilo Krajisnik var premiärminister i bosnienserbernas Republika Serpska under kriget på 90-talet. Samtal med Bo Pellnäs, överste och Christina Gustafsson, utrikesreporter Ekot.
17.00

Dansk terrorskräck
Danskarna är mest rädda för terrorangrepp av alla idag. Det visar en undersökning som är gjord i 40 länder. Men orsaken till vad som kan utlösa terrordåd varierar beroende på vem man frågar. Flyktingpolitiken, alliansen med USA, Muhammedkarikatyrerna, de nu häktade terrormistänkta och misslyckad integration. Reportage av Gösta Lempert.

Sverigedemokraterna
I Vaggeryds kommun i Småland fick Sverigedemokraterna 159 röster i kommunvalet, vilket gav de ett mandat. Trots att Sverigedemokraterna inte hade några kandidater på sina listor så går mandatet till Linus Persson.

Hämndbegäret
Hur vanligt är det att hämnas? I vardagslivet, efter brott och i världspolitiken? Hör psykoanalytikern Tomas Böhm, aktuell med boken Hämnd.

Älgjakt
Skjut fler älgar! Den uppmaningen riktar Skogsstyrelsen inför älgjakten i södra sverige som börjar måndagen 9 oktober, Orsaken till uppmaningen är att älgarna är ett hot både mot tillväxten i skogen och den biologiska mångfalden, och älgstammen måste därför minska. Men jägarna har dock en helt annan åsikt. Sven Börjesson reportage.

Stoorn
Stoorn ska bli världens största älg om Thorbjörn Holmlund får som han vill. Ännu saknas mycket pengar men om den smått galna planen blir verklighet ska Stoorn byggas på berget Vithatten 4 mil utanför Arvidsjaur å mäta 45 meter upp till hornkronan. Anton Karis reportage. 

Producenter: Helena Giege och Maria Meschke
helena.giege@sr.se maria.meschke@sr.se

 

 

 

 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".