Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.

Inför EU-toppmötet i Lahtis och rykten om statskupp i Irak

Publicerat torsdag 19 oktober 2006 kl 09.00
1 av 4
Kristin Göthe
2 av 4
Anders Holmberg
3 av 4
4 av 4
Amerikanska trupper

Torsdag 19 oktober


16-timmen 
Kupprykten
Våldet och kaoset i Irak blir allt värre och både civila irakier och amerikansk militär drabbas hårt. Vad kan USA göra? Hör Claes Ryn, professor i Washington medverkar och Cecilia Uddén, SR:s Mellanöstern korrespondent.
16.04

Informellt toppmöte
På fredag möts EU:s stats och regeringschefer på ett informellt toppmöte i Lahtis i Finland. Rysslands president Vladimir Putin är bjuden på middagen. Energin och den planerade gasledningen i Östersjön är ett ämne men vad kommer EU:s ledare att säga till Putin om mordet på journalisten Anna Politkovskaja, och om utvisningen av hundratals georgier? Och kan EU tala med en mun när det gäller Ryssland? Rolf Gustavsson, journalist SvD, Susanne Palme, reporter, Kristian Åström, SR:s korrespondent, Bengt Lindroth, SR:s korrespondent, Maria Persson Löfgren, SR:s korrespondent. 

17-timmen
Kaoset i Irak
Om graderna i Iraks helveteslika situation. Hör radiochefen Ahmed al-Rikaby om kuppryktena och den allt mer kaotiska situationen i Bagdad. Stefan Ring, lärare Försvarshögskolan är också med.

Fastighetsskatten
Sänkningen av fastighetsskatten är den skatt som ger mest. Regeringen har beslutat att den del av fastighetsskatten som gäller tomten ska begränsas till 2 kr per kvadratmeter eller som mest 5000 kronor per år. Något som ger 10-tusentals kronor i sänkt skatt för de med störst tomter i de mest attraktiva storstadsområdena. Lars Johansson, riksdagsledamot (s), Lennart Hedqvist, riksdagsledamot (m) deltar.

Skjutna pilgrimer
Hör danske läkaren som blev ögonvittne när kinesiska soldater sköt ihjäl tibetanska pilgrimer. En händelse som väckt starka reaktioner världen över.

Danskt tidningskrig
Just nu revolutioneras tidningsmarknaden i Danmark. En revolution som inititiativtagarna tror snart också når Sverige. För efter succén med gratistidninga har flera danska tidningsföretag nu tagit nästa steg gratis morgontidning hem i brevlådan. Bengt Lindroth, SR:s Nordenkorrespondent rapporterar.

Frågestund
I dag var det dags för ombytta roller ännu en gång efter valet i september. Första frågestunden riksdagen efter valet och en möjlighet för den nya oppositionen att ställa den nya regeringen till svars. Reportage av Pontus Mattsson.

Programledare: Anders Holmbergoch Kristin Göthe.

Producenter: Marie-Jeanette Löfgren
och Susanna Einerstam.
marie-jeanette.lofgren@sr.se
susanna.einerstam@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".