Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättar vad som händer i Sverige och världen med extra koll på det som berör unga människor. I radion,..

Tittar Bin Laden på "Hitta Nemo"?

Publicerat måndag 29 december 2008 kl 09.14
1 av 2
Bänkad framför tv:n?
2 av 2

En fråga fastande i huvudet på mig häromdagen. Tittar Bin Laden på ”Hitta Nemo”, eller använder han någon annan västerländsk produkt? Jag kom snabbt fram till att Bin Laden troligen sett ”Hitta Nemo” och älskade den säkert lika mycket som jag gör. Jag tror att man inte bör se Al-Qaidas ovilja mot västvärlden som ett renodlat hat mot allt som har med väst att göra utan mer som ett förakt för den makt som väst utövat gentemot resten av världen. Bin Ladins förakt har skapats av ett maktmissbruk från västvärlden.

Bin Ladens handlingar kan självklart aldrig försvaras men en insikt i hans tankar ger oss en bättre förmåga att bekämpa orättvisor. Men det visar sig tydligen vara lättare att invadera ett land än att lyssna på dess invånare.

Någon som älskar ”Hitta Nemo” kan inte vara helt ond, den personen är utan tvivel mänsklig! Bin Laden kanske till och med är så gullig att jag vill se på en annan västerländsk produkt tillsammans med honom. En mysig Lost-kväll med Bin Laden kanske inte är allt för osannolikt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".