Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättar vad som händer i Sverige och världen med extra koll på det som berör unga människor. I radion,..
Dina nyheter - mejl

"Jobbgarantin är diskriminerande"

Publicerat onsdag 9 september 2009 kl 14.50

Jobbgarantin för ungdomar gör att den som är under 25 år inte får lika mycket i a-kassa som den som fyllt 25. Orättvist, tycker signaturen KL, som mejlat Dina Nyheter.

Läs också:


 Vilka åldersgränser reagerar du på? Diskutera!

Jobbgarantin för ungdomar är också enligt mig diskriminerande. En under 25 har inte rätt till samma a-kassa som en över 25. Trots att de tjänat lika mycket och jobbat lika länge.

Jag får själv erfara detta just nu. Enligt Förordning (1996:1100) om aktivitetsstöd har ungdomar inte rätt till 80 av lön i 200 dagar och 70 i 100 dagar. Vi har bara 80 i 100, 70 i 100 och 65 i 100 dagar. Varför? Vi betalar lika mycket när vi jobbar men när vi blir arbetslösa får vi inte samma ersättning. Jag har anmält detta till DO.

Du blir myndig, får rösträtt och alla skyldigheter som medföljer när du fyller 18, men får inte alla vuxna rättigheter förrän du fyller 25. När är du vuxen i statens ögon?

KL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".