Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättar vad som händer i Sverige och världen med extra koll på det som berör unga människor. I radion,..
The Pirate Bay

"Rättegången gynnar Piratpartiet"

Publicerat tisdag 20 oktober 2009 kl 14.39
Så här glada var Piratpartiet på sin valvaka efter EUvalet

Piratpartiet kan dra stor nytta av att rättegången mot The Pirate Bay blir av först nästa år.

– Det är en drömsituation för dem inför valet nästa år, säger statsvetaren Peter Esaiasson.

Läs också omoch

Eftersom Högsta domstolen ska reda ut om två av domarna är jäviga så blir rättegången uppskjuten. Den var tänkt att hållas i november men nu kan den tidigast bli av i vår. Och det gynnar Piratpartiet säger Peter Esaiasson.

– Det är en chans för partiet att få in sina frågor i valrörelsen på ett naturligt sätt därför att nyhetsbevakningen kommer att handla mycket om integritetsfrågor och den typ av frågor som Piratpartiet driver. Om det sen räcker är en helt annan sak, men det här är en drömsituation och de andra partierna längtar efter den typen av situation, säger han.

Precis så blev det 1988. Då gjorde den plötsliga säldöden att miljön blev en het valfråga och Miljöpartiet kom in i riksdagen.

– Spelar det någon roll hur det går i rättegången då?

– Jag tror inte att det spelar någon roll exakt hur det går utan det handlar om att deras typ av frågor uppmärksammas. För de medborgare som bryr sig om deras frågor kommer de här tankarna att väckas och de kommer tänka på de andra partierna i termer av Piratpartiets frågor, säger Peter Esaiasson.

Lars-Peter Hielle
lars-peter.hielle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".