Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättar vad som händer i Sverige och världen med extra koll på det som berör unga människor. I radion,..
SOCIALA NÄTVERK

Försöker knocka fejjan - nu igen

Publicerat onsdag 29 juni 2011 kl 15.44
Foto: Mark Lennihan/Scanpix

Google gör nu ett nytt försök att starta ett community som ska konkurrera med Facebook. Projektet heter Plus och det fungerar ungefär som "fejjan". 

Men frilansjournalisten Fredrik Wass tror att det ska mycket till för att Google plus ska kunna konkurrera ut Facebook.  

Google plus har ännu inte öppnats för allmänheten utan är bara tillgängligt för en mindre grupp och i nuläget kan man bara bli medlem om man får en invite från någon som redan är med.

Men enligt ett pressmeddelande från Google där man kan läsa om det nya communityt så ska man kunna lägga upp bilder och uppdatera sin status precis som man kan göra på Facebook.

En av skillnaderna mellan de olika sociala nätverken är att i Google plus kan du dela in dina vänner i grupper på ett annat sätt än på Facebook, så om du skriver som status att du är ute och krökar en lördagkväll inte kan läsas av jobbarkompisarna till exempel.

Men det kommer bli svårt att rubba Facebooks ställning tror Fredrik Wass som är frilansjournalist och skriver mycket om internet.

– När användare väl har valt ett nätverk finns det en tröghet att lämna det, säger han.

– Även om det här Google plus kommer och visar sig vara tekniskt mycket bättre än facebook så är det inte säkert att vi lämnar facebook för det handlar ju om att vi vill vara där våra vänner är.

Men han säger också att trenderna på nätet kan vända snabbt, även om antalet användare på Facebook just nu blir fler och fler. 

– De som skulle kunna hända är att Facebook försämras väldigt mycket på kort tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".