Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)
Berättar vad som händer i Sverige och världen och håller extra koll på det som berör unga människor...
Böter för kränkningar på fotbollsplanen

"Du suger kuk för 50 spänn"

Publicerat fredag 16 november 2012 kl 15.46
"Du suger kuk för 50 spänn"
(1:28 min)
Spelare i Stockholm Snipers fick utstå kränkningar från motspelarna. Nu får motståndarlaget böta. Foto: Patrick Sörquist / Scanpix.

Bögjävel, slyna och hiv-smittad. Det var några av de saker som HBT-fotbollslaget Stockholm Snipers fick höra från motståndarnas spelare under en match nyligen. Och nu får laget de mötte - Sörskogens IF - 5000 kronor i böter av Stockholms fotbollsförbund. 

– Jag stod ju på sidan som tränare, så mycket av det som sades hörde inte jag. Men det var en ganska tuff match, lite småful sådär. Men så kan det ju vara, säger Christoffer Smitz som är tränare i Stockholm Snipers.

Men lite hederligt gruff var inte det enda som ägde rum på planen. Enligt Snipers spelare fick de höra uttryck som "du suger kuk för 50 spänn" och "du gillar att ta den i röven". Anledningen ska ha varit att division 7-laget Stockholm Snipers främst vänder sig till homo-, bi- och transsexuella.

– Det kändes lite otrevligt när vi gick till omklädningsrummet efter matchen. Då var det också någon spelare som blev hotad efter att det blivit lite bråkigt på planen. Lite olustigt var det. Man hade inte lust att gå därifrån själv direkt, säger Christoffer Smitz.

Motståndarlaget Sörskogens IF får alltså böta 5000 kronor och några i ledningen ska gå en utbildning som fotbollsförbundet håller i. Och det här är första gången som Stockholms fotbollsförbund delar ut ett sådant här straff.

– Vi tar avstånd från alla kränkningar. Det är klart att det är störande för föreningen att vi har spelare som inte följer de regler som finns, säger Ketil Torp, ordförande i Sörskogens IF.

Eftersom Ketil Torp är ordförande var han inte på plats när allt hände, och kan inte uttala sig om vad för typ av kränkningar det faktiskt rör sig om.

Vad tror du då att det beror på att det andra laget har uppfattat uttryck som "bögjävel" under matchen?
– Jag vet som sagt inte. Det är svårt för mig att uttala mig om. Men det är klart att det är beklagligt med alla typer av kräkningar. Det är självklart, säger Ketil Torp.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".