Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Liftar på Städjan & protestmarsch i Bolivia

Publicerat måndag 20 november 2006 kl 22.22
1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Fjället Städjan
4 av 4
Demonstrationer, Myntorget 20 nov

Tisdag 21 november

Stopp för elevstyrda skolor
Sedan 1997 pågår en försöksverksamhet som ger landets gymnasier rätt att tillsätta lokala styrelser med elevmajoritet. Men det vill regeringen nu sätta stopp för med motiveringen att elever ska ha inflytande i skolan men inte kunna bestämma över sina rektorer och lärare. Reaktioner från Marcus Lermalm, elev och Magnus Haglund, rektor på elevstyrda Ale gymnasium.

Mockfjärdsvapnet funnet?
Ett vapen som kan vara det så kallade Mockfjärdsvapnet och som kopplats ihop med med mordet på Olof Palme har hittats av tidningen Expressen. Vapnet bärjades igår i en sjö i Dalarna. Expressens journalist Christian Holmén var med när man fiskade upp vapnet.

Liftar på Städjan
Företaget Idre Fjäll vill bygga liftar på fjället Städjan, som nu är naturreservat och en del av EU:s nätverk för värdefull natur. Debatt för och emot utbyggnaden mellan Idre Fjälls VD Joacim Johansson och Håkan Karlström, ledamot i Naturskyddsföreningens styrelse i Älvdalen.

Protestmarsch i Bolivia
I Bolivia marscherar bönder uppemot 1000 mil, till stöd för den stöd för en ny jordreform. Samtal med Emma Schytt från biståndsorganisationen Svalorna.

Time out-skola
I Jönköping finns sedan några år tillbaka ett slags ”time-outskola” dit elever som inte fungerar i den vanliga skolan kan få komma under en kortare period. Reportage av Lena Gustafsson, och samtal med Roger Bodin från Lärarförbundet om för- och nackdelar med denna modell.

Thomas Quick oskyldig?
En inlaga till Justitiekanslern kräver att alla morddomar mot Thomas Quick ska ogiltigförklaras, eftersom han är oskyldig. Rättspsykiatern Ulf Åsgård är en av de som anser Quick vara dömd på felaktiga grunder.

Mera förändringar av a-kassan
Centerpartiet lanserar nu ytterligare förändringar av a-kassan. Centern vill slå ihop a-kassan, sjukförsäkringen och arbetsskadeförsäkringen till en försäkring - arbetslivsförsäkringen. Debatt mellan Annika Qarlsson (c) och Sven-Erik Österberg (s).

Stockholmare blev bosättare
Hör Cecilia Uddéns reportage med söderkisen som blev hårdför bosättare på Västbanken.

Korrespondentkrönikan
Dagens krönika Signerad av Bengt Lindroth, Nordenkorrespondent.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Malin Olofsson
malin.olofsson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".