Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Miljöpolitik och Somalia

Publicerat måndag 18 december 2006 kl 21.28
1 av 3
Camilla Kvartoft
2 av 3
3 av 3
Regissören Ernst Billgren är aktuell med TV-serien "AK3" som är baserad på hans bok "Kommittén"

Tisdag 19 december

Debatten hårdnar inför avtalsrörelsen
Stora avtalsförhandlingar närmar sig och idag säger industrins arbetsgivarsida att de vägrar höja lägstalönerna. Debatt mellan Marie Arwidsson, vd för Skogsindustrierna och Kjell Dahlström, ordförande i Skogs- och träfacket.

Somalia - på randen till krig?
Idag går tidsfristen ut för de etiopiska trupperna i Somalia. Har de inte lämnat landet idag så förklarar Somalias islamistiska domstolar krig mot Etiopien. Samtal med Marika Falhén, UD:s Afrikaenhet.

Ny konst i regeringskansliet.
Nya ministrar har rätt att välja ny konst till sina tjänsterum. Men kan man se att den nya regeringen är borgerlig utifrån deras konstval? Reportage av Eva Malm.

Utrikeskrönika
Av Sveriges Radios Nordenkorrespondent Bengt Lindroth.

Assyrier vill ha egen region
Under fyra dagar har assyrier från hela världen konfererat i Södertälje. I slutdokumentet ställs kraven att assyrier ska jämställas med andra folkgrupper i Irak, och att de har rätt till en egen region, precis som kurderna. Samtal med Afram Yakoub.

Regeringens miljöpolitik
I en debattartikel på måndagen skriver stats- och miljöministrarna att Sverige ska sänka utsläppen av växthusgaser med 25% fram till 2020. Är det realistiskt? Samtal med Bert Bolin, professor i meteorologi.

Debatt mellan Claes Västerteg (c) och Stefan Edman, ordf i oljekommissionen, om realismen i regeringens miljömål.

Grön utmanare oroar
Inför det franska presidentvalet nästa år har de två huvudmotståndarna - högerns Nicolas Sarkozy och socialisternas Segolene Royal - fått en ny utmanare att oroa sig för: TV-kändisen Nicolas Hulot, som helt engagerat sig i miljöfrågor. Reportage av Alice Petrén.

Finns kommittén?
I den nyss avslutade tv-serien AK3 är det en hemlig kommitté som styr konstsverige. Kulturnytts avslöjande under veckan leder tankarna mot den tv-serien. Vi frågar Ernst Billgren, AK3:s regissör, hur mycket sanning ligger bakom tv-serien?

Vi beklagar att vi på grund av tekniska problem inte kan publicera alla ljudfiler från dagens P1-morgon.

Programledare: Camilla Kvartoft

Producent: Maja Lagercrantz
maja.lagercrantz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".