Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Mångkultur pilgrimer och JK

Publicerat torsdag 28 december 2006 kl 22.13
1 av 6
Populär semesterbostad.
2 av 6
Fåret Dolly
3 av 6
Lars Mogensen
4 av 6
5 av 6
Göran Lambertz
6 av 6
Radiola

Fredag 29 december

Somalia
Igår gick de somaliska regeringsstyrkorna med etiopiskt stöd in i huvudstaden Mogadishu, efter att den islamistiska milisen lämnat staden. Därmed ser det ut som att kriget är över. Samtal med Jens Odlander, Sveriges ambassadör i Somalia, som är stationerad i Kenyas huvudstad Nairobi om det aktuella läget.

Klonad mat
Amerikanerna kommer snart kunna sätta tänderna i en klonad bit kött och svälja ned måltiden med ett glas mjölk från en klonad ko. Helt ofarligt och lika gott enligt de studier som det amerikanska livsmedelsverket gjort. De ser inga hinder för att tillåta klonat kött, kanske redan från slutet av nästa år. Men vad säger det svenska livsmedelsverket om klonat kött i våra butiker.

Mångkulturåret - succé eller fiasko?
Mångkulturåret 2006 lider mot sitt slut och hur har det gått med kulturmångfalden detta år? Har den ökat? Och vilka lärdomar kan vi dra inför framtiden? Debatt mellan Yvonne Rock, nationell samordnare för Mångkulturåret och Cecilia Wikström (fp), vice ordförande i kulturutskottet.

TT går ur etern
Klockan sex i kväll hörs TT:s radionyheter för sista gången. Efter snart 83 år i etern läggs radionyheterna ner på grund av att det inte är lönsamt längre. Reportage av Jonna Berglund.

Campingrekord
2006 blev ett rekordår för campingbranschen. Antalet gästnätter steg till 17,5 miljoner - en ökning med nästan sju procent. Men camping är inte bara en sommarsyssla. En hel del familjer firar både jul och nyår i husvagn och tält. Samtal med Gert Franzén som bor på Lomma Camping norr om Malmö året runt.

Julgästen: Göran Lambertz
Delar av domarkåren tycker att han har skadat rättsväsendet. Delar av journalistkåren tycker att han skadat tryckfriheten. Nu är han i centrum för en animerad debatt där några av deltagarna är den förre och den nuvarande justitieministern. Samtal med justitiekansler Göran Lambertz.

Svensk pilgrim i Mecka
I går drog Hadjj - den årligen återkommande muslimska pilgrimsresan till Mecka i Saudi Arabien - igång. Omkring 3 miljoner muslimer har rest till Mecka - runt 2000 av dem från Sverige. Samtal med Maria Hedman, som reser tillsammans med sin man på sin första pilgrimsresa.

Kinesiska pilgrimer
Efter decennier av isolering söker Kinas muslimer kontakt med resten av den muslimska världen, och i år deltar rekordmånga kineser i vallfärden till Mecka. Men den kinesiska regeringen är rädd för att de ökade kontakterna med den islamiska världen ska leda till uppror och separatism. Reportage av Sveriges Radios korrespondent Hanna Sahlberg.

Korrespondentkrönikan
kommer idag från Sara Stenholm i USA.

Programledare: Lars Mogensen
lars.mogensen@sr.se
Producent: Erik Hedtjärn
erik.hedtjärn@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".