Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Stormen, fångar och en doftande bok

Publicerat tisdag 9 januari 2007 kl 20.49
1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
Demensvård.
4 av 4
Mikael Lindholm (t v) och hans kollegor på Boo Energi sågar i sönder en stormfälld belysningsstolpe som lagt sig tvärs över Ormingeavfarten från väg 222 i Nacka utanför Stockholm vid 3-tiden på onsdagsmorgonen.

Onsdag 10 januari

Strömlöst efter stormen
Stormen som drog in över natten har skapat tågproblem, nedfallna träd och som mest har 65 000 personer varit strömlösa. Upplandskusten och stockholmstrakten tillhör dom värst drabbade områdena den här gången.

Samtal med Alf Engkvist, VD Vattenfall service

Vår reporter Katja Magnusson rapporterar från ett av de ställen där Vattenfall nu måste röja träd.

Duktig fånge belönas
Bra uppförande i fängelset ska löna sig. Den som missköter sig blir av med sina förmåner. Det är innebörden i ett förmånssystem för interner som nu ska prövas på fem anstalter. Men förmånssystemet får redan kritik. Debatt mellan Kjell Eldensjö, kd, som suttit med i kriminalvårdskommittén, samt Henrik Tham, professor i kriminologi.

Svårt val av elpris
Elbolagen är helt oense om man bör binda sitt elpris eller ha rörligt pris. Vintern har varit varm hittills. Vad ska man som kund välja - rörligt eller fast elpris? Samtal med Roger Fredriksson, oberoende energianalytiker.

Bok för dementa
Nu finns en bok speciellt för dementa. Den innehåller bilder, dofter och musik från 30- och 40-talen. Tanken är att innehållet ska väcka minnen och känslor till liv och ge ökad kontakt mellan den dementa och anhöriga.
Reportage av Agneta Johansson.

Hur viktigt är det att dementa aktiveras? Samtal med Stina-Clara Hjulström, ordförande i Demensförbundet.

Fallet Ashley
Nioåriga Ashley i USA kommer aldrig få en vuxen kvinnas kropp. Det har hennes föräldrar satt stopp för. Genom att hormonbehandla deras gravt utvecklingsstörda dotter och operera bort hennes livmoder.

Hur etiskt riktigt är föräldrarnas agerande?
Debatt mellan Stellan Welin, bioetiker och Nils Lynöe, professor i medicinsk etik.

Vad innebär det att ta hand om ett svårt handikappat barn? Samtal med Lena Ewrell, mamma till funktionshindrade Katarina.

Singapore onsdag morgon
Krönika signerad Nils Horner.

Programledare: Camilla Kvartoft

Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".